Middels turer

Her kommer to forslag til fine dagsturer i området rundt Tyinholmen. Toppene er lett tilgjengelig og de er også av en slik karakter at man vil oppleve et flott utsyn med fine naturopplevelser på veien:

Rusteggen

Rusteggen er en karakteristisk rødaktig fjellrygg som ligger opp og nordvest for Tyinholmen. Det er enkel adkomst opp skaret fra Tyinholmen - over Sukkenes bro (stor stein som ligger over bekken fra Sløtatjern) - videre opp til stiskillet mellom Skogadalsbøen og Fondsbu/Tyinholmen og deretter rett mot nord og oppover ryggen som ender ved varden på 1640 m hvor man har en majestetisk utsikt mot Skagastølstindene, Falketind og Uranosmassivet. 

Anslått tid: 5 timer

Breikvamsnosi

 

Breikvamsnosi sett fra Tyinholmen

Den nærmeste av de mer karakteristiske toppene i området rundt Tyinholmen - Breikvamsnosi reiser seg rett opp ved nordvestsiden av Tyinvannet. Her kan man velge å kjøre bil inn og parkere ved den tredje bruen - på veien innover Koldedalen. Stigen går deretter inn på venstre siden av Koldedøla - og videre mot brefallet på den første Koldedalsbreen før man skjærer opp til venstre oppover langs ryggen på Breikvamsnosi. Her er det litt kupert samt at det også kan ligge noen snefelt som man må passere. Turen går så rett opp til varden på 1720 meter og man har en super utsikt utover Tyinvannet og østover mot Bygdin, Galdebergtind og Torfinnstindene.

Breikvamsnosi har  flere steder blitt omtalt som en av Jotunheimens flotteste nedfartssteder på ski og det ligger ofte snø her til langt ut i juli måned!

Anslått tid: 4 timer