Fjellføring fra Tyinholmen

Falketind 2067 moh

Falketind

Tyinholmen er det naturlige utgangspunktet for bestigninger av Falketind. Det er kun aktuelt med føring i sommersesongen.

De organiserte føringsturene ut fra Tyinholmen følger i dag samme ruta som førstebestigerne benyttet i 1820. Turen går rett opp fra Koldedalshytta ved enden av vegen i Koldedalen og inn på Falkebreen.

På breen benyttes stegjern og tau. Fra breen sikter man seg mot fjellveggen, like til høyre for det laveste punktet på eggen mellom Falketind og Østre Stølsnostind, der snøen når høyest på breen.

Oppstigningen skjer ved kombinasjon av klyving/klatring grad 2/3. Sikringstau må benyttes. Traseen gir seg nesten selv etter den første bratte oppstigningen med flere fine hyller og alternative veivalg langs en naturlig linje oppover siden. Vel oppe følges den siste stigningen opp nordryggen til toppen av Falketind.

Solide fjellstøvler og gode klær er viktig. Du kan oppleve alle årstider på turen. Husk rikelig med mat og drikke.

Turen legger vekt på sikkerhet og i et greit tempo beregnes ca 10–12 timer opp og ned.

Fjellfører stiller med stegjern, tau og nødvendig utstyr.

Se et filmklipp fra bestigning av Falketind

Uranostind

Uranostind 2157 moh

Med utgangspunkt i Tyinholmen har du det beste utgangspunktet for å bestige Uranostind, Jotunheimens vakreste tind. Turen går over bre. Fjellfører stiller med stegjern, tau og nødvendig utstyr

Fra anleggsveien i Koldedalen går på merket sti opp til osen av Uradalsvannet. Elva må steingås. Ruten er ansett for å være middels tung der en følger veien oppover mot breen på østsiden av tjern 1518, og innover breen på høyre side. Ruten går opp i skaret mellom Uranostinden og Slingsbytinden. Derfra i ur helt til topps på hovedtoppen.
På toppen kan du nyte en spektakulær utsikt, hvor store deler av Jotunheimen er tilgjengelig. Det er svært luftig de siste meterne bort til varden. Mange velger derfor å avstå den siste biten.

Solide fjellstøvler og gode klær er viktig. Du kan oppleve alle årstider på turen. Husk rikelig med mat og drikke.

Turen legger vekt på sikkerhet og i et sympatisk tempo og beregnes ca 9-10 timer opp og ned.

Se et filmklipp fra bestigning av Uranostind