Koldedalen

Tyinholmen er inngangsporten til mektige Koldedalen som ender opp ved nordenden av Koldedalsvannet og foten av Falketind (2067 moh). Koldedalen kjennetegnes av vill urørt natur, breer, fossefall og flere spektakulære tinder tett på. Innover dalen følger en 9 km anleggsvei fra Tyinholmen som ble anlagt i 1955 i forbindelse med kraftutbyggingen av Tyin. Veien blir ikke vedlikeholdt mer enn høyst nødvendig, men er fullt kjørbar. Dette gir uansett enkel tilgang til svært tilgjengelige og enestående naturopplevelser!

I de senere år har veien innover Koldedalen også blitt en svært populær sykkelrute. Veien snor seg innover dalen, en ikke spesielt krevende sykkeltur, men naturopplevelsen er enestående. Her inne får man sannsynligvis oppleve noe av det mektigste Jotunheimen kan by på med Falketind 2067 moh, Uranostind 2157 moh og Hjelledalstind 1989 moh tett på! På Tyinholmen kan du leie sykler.

Koldedøla kommer fra Koldedalsvannet og ender i Tyin. Flere flotte fossefall kan oppleves innover langs veien. Koldedøla er også en populær fiskeelv med ørret av flott kvalitet. Det finnes mange attraktive plasser å slå opp telt her inne. På godværsdager er det mye trafikk innover veien, derfor viktig å tilpasse farten etter forholdene. Utover høsten er dette også et område som er aktuelt for tidlige skiopplevelser. På Koldedalsbreen kommer gjerne det første snøfallet i slutten av september. Her kan randonee entusiastene finne skisesongens første skimuligheter!