Føring til Falketind og Uranostind

I sommer tilbyr vi føring til to av Jotunheimens mest spektakulære topper, Falketind og Uranostind. Begge turene går over bre og forutsetter at du er motivert for langtur og i normalt god form. Belønningen er en fantastisk turopplevelse og eventyrlig utsikt fra toppen.

Turen starter og slutter på Tyinholmen høyfjellsstuer, som er det naturlige utgangspunktet for å bestige disse legendariske 2000-meters toppene. Under finner du beskrivelse av begge turene og mer informasjon.

Når går turen?

I samarbeid med Jotunheimen Arrangement har vi daglige føringsturer fra 27 juli til 11.august. Se kalender under.

Begge turene har en varighet på mellom 8 – 10 timer. Våre gjester rekker en god frokost før avmars. Vel tilbake venter en tre-retters middag og kanskje en frisk dukkert i Tyin med påfølgende badstue

Hvordan bestiller jeg?

Hvis du ønsker å bestille tur med fører eller har spørsmål om tur og overnatting så sender du en  forespørsel til post@tyinholmen.no eller ringer oss på 61 36 78 88.

Vi tilbyr spesielt gunstige priser for de som bor i våre hytter eller rom Tyinholmen. Dette er midt i høysesongen så ikke nøl med å bestille tur og overnatting.

Hvor mye koster det ?

Under finner du våre priser for sommeren 2024. Prisene omfatter føring og leie av nødvendig utstyr. For at turen til Uranostind skal gjennomføres forutsetter det at minst tre er påmeldt. Falketind har et parti med klyving og bruk av sikringsutstyr, så på den turen er det maksimalt to deltakere.

Uranostind:
Kr. 1600,- per person
Overnattingsgjester: Kr. 1400,- per person

Falketind
Kr. 6600,- for en person/3500 per person når to deltar
Overnattingsgjester: Kr. 6000,- for en person/3300 per person når to deltar.

Kalender:

Oversikt over føringsturer sommer 2024. Etterspørsel avgjør om turen går til Falketind, Uranostind eller eventuelt andre fjelltopper i området der dette ikke er angitt.

27.juli Uranostind Ledig
28.juli Uranostind Ledig
30.juli Falketind Fullt
31.juli
1.august Uranostind Få ledig
2.august
3.august Uranostind Få ledig
4.august
5.august
6.august Uranostind Få ledig
7.august Uranostind Få ledig
8.august
9.august
10.august Uranostind Ledig
11.august Uranostind Ledig

Uranostind

Vi starter turen med en god frokost på Tyinholmen før vi sykler eller tar bil inn  anleggsveien i Koldedalen. Der går du i lett terreng på merket sti opp til osen av Uradalsvannet. Elva må steingås. Ruten er ansett for å være middels tung der en følger veien oppover mot breen på østsiden av tjern 1518, og innover breen på høyre side. Ruten går opp i skaret mellom Uranostinden og Slingsbytinden. Derfra i ur helt til topps på hovedtoppen.
På toppen kan du nyte en spektakulær utsikt til store deler av Jotunheimen. Det er svært luftig de siste meterne bort til varden – mange velger derfor å avstå den siste biten.

Ta med solide fjellstøvler, god påkledning – du kan oppleve alle årstider på turen! Husk rikelig med mat og drikke.

Turen legger vekt på sikkerhet og et sympatisk tempo og beregner ca 9-10 timer opp og ned.

Fjellfører stiller med stegjern, tau og nødvendig utstyr.

La deg inspirere: Se filmklipp fra bestigning av Uranostind.

For føring, ta kontakt på epost post@tyinholmen.no eller telefon + 47 95 21 42 83

Pionerruta til Falketind

Falketind 2067 moh

Vi starter turen med en god frokost på Tyinholmen før vi sykler eller tar bil inn  anleggsveien i Koldedalen.

De organiserte føringsturene ut fra Tyinholmen følger i dag samme ruta som førstebestigerne benyttet i 1820. I dag er det den anbefalte ruta for de som vil på Falketind fordi det er stor fare for steinsprang på «Normalruta». Turen går rett opp fra Koldedalshytta i enden av vegen i Koldedalen og inn på Snøggeken (Falkebreen).

På breen benyttes stegjern og tau. Breen er stort sett oversiktlig og sett mot veggen sikter man seg inn like til høyre for det laveste punktet på eggen mellom Falketind og Østre Stølsnostind, der snøen når høyest på breen.

Oppstigningen er forholdsvis kurant, med kombinasjon av klyving/klatring på grad 2/3 – sikringstau må benyttes. Traseen gir seg nesten selv etter den første bratte oppstigningen med  flere fine hyller og alternative veivalg langs en naturlig linje oppover siden. På toppen av veggen ligger det som regel en skavl som må krysses, normalt uten større utfordringer. Vel oppe går det fint å følge den siste stigningen opp nordryggen til toppen av Falketind.

Ta med solide fjellstøvler, god påkledning – du kan oppleve alle årstider på turen! Husk rikelig med mat og drikke.

Turen legger vekt på sikkerhet og et sympatisk tempo og beregner ca 8 -10 timer opp og ned.

Fjellfører stiller med stegjern, tau og nødvendig utstyr.

La deg inspirere: Se  filmklipp fra bestigning av Falketind

Posted in Ukategorisert.