På sykkel fra Tyinholmen

Tyinområdet tilbyr et variert og spennende sykkelterreng, og vi ønsker å legge godt til rette for våre sykkelgjester. Hos oss kan du vaske sykkelen, låne verktøy og lade sykkelbatteriet hvis det er behov for det. Mange kommer til oss fordi de sykler «Mjølkevegen» (se under), men Tyinholmen er også et naturlig startsted for mange andre sykkelopplevelser.  Her følger noen forslag :

Mjølkevegen:

Tyinholmen er  blant utvalgte turistbedrifter som er med i Mjølkevegen nettverket. Les mer her: Mjølkevegen

Koldedalen:

Fra Tyinholmen går det en 9 km lang anleggsvei inn Koldedalen til foten av Falketind. Fra sykkelsetet kan du oppleve et spektakulært høyfjellsterreng med imponerende utsyn til breer, fossefall, blågrønne fjellvann og flere kjente 2000-meters topper. For mer informasjon ta en kikk på denne flotte turbeskrivelsen av sykling i Koldedalen, skrevet av Birgit Haugen

Eidsbugarden og MB Bitihorn

Du kan sykle 3 km over eidet til Eidsbugarden og besøke Vinjebui som ble satt opp av den kjente dikteren Aasmund Olavsson Vinje og hans venner i 1868. Derfra kan du ta med sykkelen på M/B Bitihorn på Bygdin og følge Mjølkevegen videre over Valdresflya til Gudbrandsdalen.

Tyinvannet og Kongevegen

Sykkelturen langs Tyinvannet ( ca 15 km)gir et imponerende utsyn til rekken av tinder innover Jotunheimen Fra Tyinkrysset kan du følge Kongevegen over Filefjell som nylig har blitt restaurert og innbyr til fantastiske sykkelforhold, spesielt strekningen mellom Kyrkjestølen og Maristuen.

«1000 meteren»

En svært populær sykkeltur er å sykle den gamle veien mot Årdal, også kjent som «1000-meteren». Veien går i fjellsiden og starter i omtrent 1000–meters høyde over dalen. Stedvis er det meget bratt ned. Fjellområdet Hurrungane åpenbarer seg underveis. Ned fra høyeste punkt på vegen, slynger den seg i ca. 40 svinger helt ned til grusvegen møter Riksveg 53 noen snaue kilometer fra sentrum i  Øvre Årdal. Retur tilbake til Tyin kan gjennomføres med Valdresekspressen eller med sykkel samme vei for de spreke!

På Tyinholmen har vi også sykler til utleie. Kontakt oss for reservasjon.