Sykling

Sykling i Jotunheimen

Tyin-området tilbyr et variert og spennende sykkelterreng. Tyinholmen er også blant utvalgte turistbedrifter som er med i Mjølkevegen nettverket. Her følger noen turforslag fra Tyinholmen:

Fra Tyinholmen går det en 9 km lang anleggsvei inn Koldedalen til foten av Falketind. Fra sykkelsetet kan du oppleve et spektakulært høyfjellsterreng med imponerende utsyn til breer, fossefall, blågrønne fjellvann og flere kjente 2000 meters topper. For mer informasjon ta en kikk på denne flotte turbeskrivelsen av sykling i Koldedalen, skrevet av Birgit Haugen

Koldedalen mot Falketind 2067 moh

Du kan sykle 3 km over eidet til Eidsbugarden og besøke Vinjebui som ble satt opp av den kjente dikteren Aasmund Olavsson Vinje og hans venner i 1868. Det er også anledning til å ta med sykkelen på M/B Bitihorn på Bygdin og følge Mjølkevegen videre over Valdresflya til Gudbrandsdalen.

Et annet alternativ er å sykle langs Tyinvannet, som gir et imponerende utsyn til rekken av tinder innover Jotunheimen og videre følge Kongevegen over Filefjell som nylig har blitt restaurert og innbyr til fantastiske sykkelforhold, spesielt strekningen mellom Kyrkjestølen og Maristuen.

Den kanskje mest spektakulære sykkelturen med utgangspunkt fra Tyinholmen er å følge gamle veien fra Tyin mot Årdal, også kjent som «1000- meteren». Veien går i fjellsiden i omtrent 1000 – meters høyde over dalen. Stedvis er det meget bratt ned og fjellområdet Hurrungane åpenbarer seg underveis mens du sykler nedover. Ned fra høyeste punkt på vegen, slynger den seg i ca. 40 svinger helt ned til grusvegen møter Riksveg 53 noen snaue kilometer fra sentrum på Øvre Årdal. Retur tilbake til Tyin kan gjennomføres med Valdresekspressen eventuelt med sykkel samme vei for de superspreke!

På Tyinholmen har vi noen DBS Finse sykler til utleie. Kr 200 per døgn. Du må sørge for hjelm selv. Kontakt oss for reservasjon.