Beliggenhet

Tyinholmen har en enestående beliggenhet i den sydvestre delen av Jotunheimen, ved nordenden av fjellsjøen Tyin. Her inne finner man et imponerende tindepanorama med utallige turmuligheter. Tyinholmen er det naturlige utgangspunktet for toppturer til de kjente tindene, Falketind 2067 moh og Uranostind 2157 moh. Ønsker man å beundre tindene på avstand er Utsikten på Skjeneggen et utmerket alternativ.

Avstanden fra Oslo er 279 km og Bergen 280 km. Beregnet kjøretid fra de to byene er ca 3,5 timer langs E16. I sommersesongen går det bussforbindelse 2 x daglig til Tyinholmen som korresponderer med buss fra Oslo og Bergen.

Se kart med veibeskrivelse 

I vintersesongen er det de klassiske Bombardier beltebilene som besørger transporten inn i Jotunheimen - fra Tyin til Tyinholmen og Eidsbugarden.
Beltebilene er produsert i Canada med V8 motor med ca 320 hk og har en kapasitet på 15 passasjerer. Beltebilene har i mer enn 70 år sørget for pålitelig transport av gjester inn til turiststedene. Reisen er en opplevelse i seg selv!

For rutetider til beltebilene se her

Et filmklipp med beltebil som ankommer Tyinholmen -  kan du se her